YZF-R3 obdržela novou barvu a tou je "Metallic Cyan", což je kovová zelená, která má nádech modré barvy, tím pádem je to téměř tyrkysová nebo tzv. 'water green' v kombinaci 'pool blue'.

S takovou barvou nám může motorka připadat poněkud exoticky, nemyslíte? 

17" litá hliníková kola jsou v červené barvě. Motorka je tak atraktivnější a samozřejmě díky nové barvě bude pocitově rychlejší. K této barevné kombinaci se Yamaha inspirovala závodními supersporty MotoGP série Moto3.

Motorka obdržela nové kompletní LED osvětlení z R-series. Yamaha tvrdí, že přední plexisklo a boční systém náporové sání je nyní více odolnější vůči větru a případné turbulenci při vyšších rychlostech. Díky této inovaci je motorka schopna jet až o 8 km/h více než jaké rychlosti dosahuje předchozí model.

Motor ani výfukový systém nebyl pozměněn. Pohání ji dvouválcový vodou chlazený motor o objemu 321 kubíků s výkonem 31 kW (42 koní) při 10750 otáčkách za minutu. Točivý moment je 29 Nm při 9000 otáčkách za minutu.

Motorka je vybavena technologií DiASil, která zabraňuje větším vibracím, vyšší teplotě a zároveň přispívá na zvýšení výkonu motorky. Dále šestistupňovou převodovkou a nádrží s objemem až 14,2 litrů.

Tlumení YZF-R3 zahrnuje 37 mm přední KYB tlumiče spolu se zadním tlumičem, který má sedm volitelných nastavení pružiny. Přináší to tak perfektně vybalancovaný poměr mezi schopností a pohodlím motocyklu.

Sedlo je sportovní a posed tudíž není příliš pohodlný. Ale díky lepšímu umístění řídítek a rukojetí je oproti předchozímu modelu pohodlnější a přívětivější. Přední kolo je obuto do pneumatiky 110/70-17 a zadní je obuto do pneumatiky 140/70-17 značky METZELER. Oba brzdící třmeny s 298 mm velkým kotoučem předu a 220 mm vzadu jsou vybaveny brzdným systémem ABS.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Přední panel je kompletně LCD. Můžeme zde vidět naprosto všechny potřebné informace ohledně motocyklu.

Nebude žádným překvapením, až YZF-R3 s touto barevnou kombinací bude na silnici středem pozornosti. Ovšem prozatím nevíme jestli i u nás. V České republice se prozatím prodává R3 pouze v černé a modré barvě.