Menší verze modelu GSX-S 1000 byla společností Suzuki představena světu.

Nová Japonka je poháněna stejným motorem jako její sestry. Je to čtyřválcový paralelní motor o objemu 999 ccm s výkonem 70 kW při 7800 otáčkách za minutu. Výkon může být však snížen na 35 kW, aby ji i držitelé řidičského oprávnění A2 mohli řídit. Točivý moment činí 92 Nm, při snížení pro kategorii A2 pak 76 Nm.

Její vzhled se nápaditě podobá modelu GSX-S 1000, čehož si můžeme všimnout na první pohled . Dále si z modelu GSX-R 1000 převzala rám, kyvnou vidlici a jiné mechanické části.

Je vybavena předními obrácenými vidlemi KYB o průměru 43 mm. Kola jsou obuty do pneumatik Dunlop Roadsport 2 pneumatik. Osvětlení předních světel je pomocí LED projektorů.

Motorka je také vybavena brzdným systémem ABS a plovoucími kotouči o průměru 310 mm. Oba kotouče jsou vybaveny čtyřpístkovými třmeny značky Tokico.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Co se týče elektroniky, tak je Suzuki GSX-S950 vybavena chytrým systémem značky Suzuki. Tento systém zahrnuje nastavitelnou kontrolu trakce, která se dá nastavit ve třech variantách. Také asistenta pro snadné startování a systém pro snížení otáček při pomalé jízdě městem, například při popojíždění v koloně aut.

GSX-S950 bude dostupná ve třech barevných variantách. Jsou to "White and Red", což je kombinace červené a bílé barvy, "Matt Black" což jsou odstíny černé a "Metallic Triton Blue", což je modro-černo-bílá varianta.