Internet schvátil uniklé fotografie nadcházející novinky z oranžového týmu. Co podle nich můžeme zjistit?

Projekt nového modelu  RC 390 je médii zmiňován už více než rok. Na internet unikly fotografie modelu a podle nich si můžeme leccos odvodit. Předně, motocykl bude postaven na stejném rámu. Zcela jiná je ale podsedlová sekce, která byla u současného modelu navařená na rám. Nový model by ji měl mít výrazně štíhlejší a současně k hlavnímu rámu šroubovanou. Subtilnější podsedlový rám značí, že by na něm mohla KTM ušetřit nějaké to kilo.

Nejzajímavější pohled je na podvozek. Ten je u současného modelu obyčejný a nenastavitelný. Nadcházející RC 390 by měla mít 43 mm přední tlumiče WP APEX s nastavitelným útlumem a odskokem kola. Stejný, jako je na modelu Duke 890. Zadní progresivní monoshock by měl mít možnost nastavení předpětí pružiny a odskoku kola. Což je také posun oproti stávajícímu modelu.

Před řidičem bude stejná palubní deska, kterou aktuálně využívá Duke 390, tedy plnobarevný LCD displej. K motocyklu bude možné připojit svůj mobilní telefon a skrze aplikaci KTM MY RIDE bude možné tlačítkama na levém ovladači přijímat do interkomu hovory, nebo si nechat přehrávat muziku. Očekávány jsou jízdní režimy, protože systém je na ně připraven. Bude možné si vypnout ABS i kontrolu trakce. Ovladače na řídítkách budou také stejné jako u modelu Duke 390. Spojková i brzdová páčka budou nastavitelné.

Nová RC 390 bude mít zcela nový design. Přední LED světlo bude plně zakrytované a po okraji kapotáže budou segmenty denního svícení. Nad nimi budou blinkry. Nová a lehčí jsou kola. Ty mají pouze 5 loukotí, kdežto stávající model (a i stávající Duke 390) má loukotí deset. Zajímavé je ukotvení předního 320-milimetrového kotouče, který je šroubovaný přímo do loukotí.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motorově nebudeme očekávat žádné převratné změny. Očekáván je stále stejný aparát o objemu 390 kubíků a o výkonu 32 kW, tedy 44 koní. Zda-li bude i finální produkt přesně takovýto zatím není známo. Znám není ani datum uvedení, nebo předpokládaná cena.