Ještě před zahájením výstavy v Miláně vypouští Yamaha mezi smrtelníky nové barvy Ténéré 700. Technicky je Tenerka sice nezměněná, nicméně rozšiřuje barevnou řadu a to jak pro standardní verzi, tak i pro rally edici.

S modelem T700 rozhodně neudělala společnost z Iwaty chybu. Tenerek na silnicích a šotolinách od jejího prvního představení významně přibylo. Několik jsme jich letos potkali při našem cestování v Alpách a nechyběly ani v těžších offroadových akcích v našem regionu. Vypadá to, že důraz na cenu přinesl tomuto stroji až nebývalou slávu. Celému tomu jistě pomohl i Pól Tarrés, který se nebál vyvenčit tohoto mastodonta své třídy i na Redbull Romaniacs. Všechno tohle dokola sečteme, podtrhneme a máme tady cendurovej trhák posledních dvou let. 

Možná i proto se výrobce rozhodl, že k žádnému technickému vylepšování nedojde. My bychom tedy pár návrhů na technický upgrade měli, jenomže, světe div se, nás se nikdo na názor neptal a tak novinkou pro 2022 zůstávají jen nové barvy. Jedná se o verzi Icon Blue inspirovanou závodními motocykly, která si kromě částí těla nese i modré ráfky. A verze Midnight Black v kompletně černém designu, včetně ráfků. 

Pak tu máme Rally Edition, ta je v základu vybavena řadou originálních komponentů jakým je například koncovka výfuku Akrapovič, která je pro rok 2022 laděna do černé, kryt motoru, kryt řetězu, kryt chladiče a protiskluzové podložky v úrovni kolen. Pro nadcházející rok, ale také žádné technické upgrady nepřinese, nicméně přichází se svou oblíbenou grafikou, kterou známe i z jiných modelů Yamaha a tak bude nová rally verze laděna do červeno-bílé kombinace s rychlostním pruhem, červeno-černým sedlem a zlatými ráfky: 

 

Stroje z nové kolekce by měli dealeři obdržet již v lednu 2022 a uvidíme zda se i v nadcházejícím roce s narůstající konkurencí udrží stejné uživatelské oblibě jako tomu bylo doteď.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY