Americký výrobce anoncuje premiéru nového modelu... a vlastně nevíme jakého. Po světě ovšem začaly kolovat informace, že by se mohlo jednat o nového, "menšího" a levnějšího Sportstera.

Nelze si nevšimnout, že si Harley Davidson prodloužil platnost slovní ochranné známky Nightster. Pod tímto označením mezi léty 2007 a 2012 prodával edici Sportsteru, která byla posléze nahrazena edicí Iron. Proto se pouštíme do jisté spekulace, když se domníváme, že pod názvem Nightster a 26 ledna 2022 bude uvedena nová verze Sportsteru S, s motorem Revolution o objemu 975 ccm.

S tímto motorem byl totiž již dříve prezentován prototyp Bronx. Nový Nightster je od pohledu jednodušší konstrukce, kdy nejen motor by mohl být cestou k nižší ceně. Je to také jednoduché sedlo, klasičtější zadní blatník, výfuky 2-1, stříbrný motor a veliké přední kolo. Design předpokládané novinky se hodně blíží někdejšímu Sportsteru Iron, kdy v temné hlubině září stříbrný motor Revolution. Jednodušší a levnější by mělo být i odpružení. Zadní kyvná vidlice by měla být odpružena dvěma klasickými tlumiči. Přední vidlice není moderní obrácená, ale konvenční. Namísto radiálního brzdového třmenu by měl být instalován axiální.

Jak vidíme na obrázku výše, existuje i další (mizerná) fotografie verze s černými koly a s motorem v hnědé barvě. Stejně tak existuje varianta se stříbrnými koly a tmavě šedým motorem. To, že všechny fotky vypadají stejně a stejně mizerně implikuje, že by se mohlo jednat jen o designové rendery a nic takového nakonec nemusí být. Výsledek uvidíme 26. ledna.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY