Yamaha představila inovace modelů MT-07 a MT-125 pro rok 2023. Neviditelnější změnou jsou nové přístrojové panely, ale změn je víc, zejména pod kapotami.

Yamaha MT-07 pro rok 2023 namísto starého digitálního přístroje hostí nový a moderní TFT displej. Tento motocykl, který se drží na vrcholu prodejních žebříčků tak získal rozsáhlou modernizaci, i vzhledem k tomu, že motocykl získává konektivitu s mobilním telefonem.

LCD barevný displej umožňuje změnu grafického tématu a budete mít možnost si změnit grafické podání ve stylu "Street", nebo "Touring". Po stažení aplikace Yamaha MyRide do chytrého telefonu jezdce a jejím propojení s komunikační řídicí jednotkou modelu MT-125 si může jezdec na barevném displeji prohlížet upozornění na příchozí hovory, e-maily a zprávy.

Pokud je systém odpovídajícím způsobem nastaven, může jezdce také upozornit na jakýkoli technický problém, který lze u motocyklu detekovat, a e-mailem odeslat oznámení prodejci motocyklů nebo jinému kontaktu, který jezdec určil. Bezplatná aplikace MyRide společnosti Yamaha umožňuje nejen připojení k chytrému telefonu, ale také přidává každé jízdě další rozměr tím, že zaznamenává řadu jízdních údajů. Umožňuje jezdci prohlížet si projeté trasy a další informace týkající se výkonu motocyklu. 

A aby inovace MT-07 pro rok 2023 nebyly pouze o přístrojovém panelu, motocykl dostal novou kabeláž, která umožňuje si z příplatkové výbavy vybrat řadící quickshifter.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Yamaha MT-125 dostala identický TFT panel jako MT-07 s veškerou konektivitou s mobilním telefonem, jen zabaleným do designově vzhlednějšího krytu. Ovšem neumožňuje výběr odlišného grafického tématu. Pro modelový rok 2023 nově získal motocykl kontrolu trakce zadního kola.