KTM 390 Adventure dostane pro rok 2023 několik drobných a jednu zásadní změnu.

KTM 390 Adventure je jedním z mála maloobjemových dobrodružných motocyklů na trhu. Pro rok 2023 dostane novou variantu, která ho učiní ještě dobrodružnějším. Někteří fanoušci motocyklu se zdráhali poslat motocykl do těžšího terénu z obavy, že by mohli poškodit originální litá kola. Jejich obavy se jistě rozplynou s novým modelem, který má kola vyplétaná dráty a případně nakopnuté kolo se dá snadno vyřešit pouhou výměnou ráfku.

Malý advík tak pro jistou skupinu fanoušků dostane nový rozměr dobrodružství, protože se s ním mohou vydat do těžšího a kamenitého terénu. Černě lakované ráfky nebudou bezdušové. Podvozek WP APEX bude částečně nastavitelný, jak na předním tak na zadním kole.

Pro modelový rok 2023 dostane zcela jinou a atraktivnější grafiku. Podpořena bude zejména příhradovým rámem v typické KTM oranžové barvě. Jinak se zdá být motocykl oproti loňskému modelu mechanicky nezměněn.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motor poskytuje výkon 43 koní (32kW) a maximální točivý moment 37 Nm. Moderní stránku výbavy zastupuje barevný TFT přístrojový panel, náklonové ABS s možností jeho částečné deaktivace a jízdní režimy motoru. Nebude chybět vypínatelná kontrola trakce.