Ducati se s Multistradou daří. Připomeňme, že se ji daří s tímto modelem dlouhodobě. Deset tisíc kusů ročně byl u Multistrady standard. Nyní má ale Ducati v prodeji čtyři modely. A 10 tisíc kusů ročně by měla prodat jen V-čtyřky.

Multistrada je nyní poměrně rozsáhlá značka. Vedle vrcholného modelu V4 (V4 S a V4 S Sport) má stále v prodeji dvouválcovou Multistradu 1260 Enduro a dvě verze Multistrady 950. Dohromady se dá u Ducati koupit 6 různých modelů.

Multistrada V4 byla oficiálně uvedena 4. listopadu 2020. K prvním zákazníkům se dostávala na začátku prosince. Mezi prosincem 2020 a červnem 2021 (za 6 měsíců) se podařilo firmě prodat 5000 kusů modelu V4. Šťastným majitelem jubilejního kusu se stal Karl-Heinz Lebenseig z německého Ingolstadtu.

 

Multistrada V4 je adventure-cestovní motocykl. který je osazen čtyřválcovým V-čkovým motorem Grandturismo V4. Motor poskytuje maximální výkon 170 koní a motocykl (bez paliva) váží pouhých 215 kilogramů. Stroj je vybaven pokročilým radarovým systémem, který umožňuje automatizovanou jízdu pomocí adaptivního tempomatu, který zajišťuje udržování rychlosti za vozidlem.

A současně je vybaven funkcí hlídání slepého úhlu a varuje před vozidly, které se v něm nachází. Pro Ducati je Multistrada výkladní skříní moderních technologií. Segment cestovních endur je v Evropě velmi zajímavý a Ducati se vyplatí všechny novinky umisťovat právě do vrcholných modelů Multistrady. Stroj je tedy vybaven všemi dnes populárními technickými novinkami.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY