Odzvonila polovina srpna, kdy se měla pod hlavičkou jedné známé pražské partičky pořadatelek konat akce Ladies Ride Camp, která pro nedostatek finanční podpory se letos bohužel nekonala. Holky se ale nenechaly odradit a tak ve stejném datu vymyslely náhradní, pro mě daleko zábavnější řešení. 

Doba kovidová letos velkým akcím a sponzorským finančním podporám opravdu nepřeje, ale i tak se povedlo uspořádat menší, trochu punkovější odnož dámské jízdy. Děvčata měla sraz na dealerství Harley-Davidson na Šalamounce a v plánu byl společný trip zakončený na motokrosové trati poblíž Jablonného v Podještědí, s přestávkou na kávu a samozřejmě i oběd v nedalekém pivovaru. V cíli areálu Sedliště dámy čekal plně vybavený stánek s Mojitem a večerní Paellou, včetně doprovodného zábavného programu přímo na trati. Navíc díky dobré vůli českého zastoupení Honda motor se povedlo na trať získat dvě testovací motorky - Honda CRF 300L a Honda CRF 300Rally. 

K dispozici byly i čtyřkolky pod vedením zkušených borců z Czech SAR Teamu. Ty nejodvážnější z dam, a rozhodně jich nebylo málo, si tak mohly pod vedením zkušenějších kolegyň zkusit jaké to je sjet z asfaltu, postavit se do stupaček a nemyslet na dopravní značky ani omezení. A to byste nevěřili kolik úsměvů vytvořilo takové projetí písčité zatáčky, pokoření své první muldy, ale dokonce i upadnutí v nulové rychlosti na krátkou nohu do trávy.

Hlasitý smích a radost zněla všude kolem. Skoro už motocykly ani nechtěly vracet a začalo to vypadat, že jsou připravené vyrazit nebojácně na cestu za dobrodružstvím mimo asfalt i někam dál. Pohled opravdu k nezaplacení. Tohle obrovské nadšení v holkách přetrvalo i po zběsilém napadení baru až do rána, kdy obrazně rozbíjely svá prasátka a překopávaly rodinné rozpočty, protože zjistily, že vlastnit jeden motocykl, navíc silniční, je opravdu málo.

Člověk totiž rázem zjistí, kolik nepoznaného a báječného mu bylo v rámci jedné stopy ještě skryto, než sjel z toho pomyslného systému do místa, kde je o zábavu stále postaráno. A to rozhodně alespoň takto na začátku, protože my zkušenější už víme, že kromě zábavy je zatím také hodně dřiny. No nechme se překvapit o kolik se ta naše šafránová farma s enduro děvčaty díky téhle skvělé akci nakonec ještě rozroste.