Závodní oddělení Aprilie si pro nejzapálenější fanoušky značky připravilo speciální edici nového supersportu RS660 - pro závodní okruhy připravený model Trofeo.

Trofeo je oproti civilní RS660 vybaveno spoustou závodních doplňků, což se samozřejmě odrazilo ve vyšší ceně stroje. Modifikace jsou v elektronice, která byla zjednodušena, zejména s ohledem na vyřazení systému ABS. Brzdový systém tak neputuje do centrální jednotky, ale brzdová páčka a páka zadní brzdy jsou napojeny přímými hadicemi přímo na brzdové třmeny. Systém ABS ovšem zůstal ve stroji přítomen, proto, že s ním počítá ECU a je nedílnou součástí motocyklu. Sama řídící jednotka byla reprogramována na Race verzi, ve které se usídlil režim "full power".

S naladěním palivové mapy pomáhal italský výrobce výfuků SC Project, jehož kompletní výfuk je v Trofeu přítomen. TFT přístojový panel byl přeprogramován a přibyly na něm závodní informace, mezi kterými může pilot listovat skrze tlačítka na levém ovladači.

Změny přišly samozřejmě na tlumičích a v šasi, aby bylo dosaženo nižší výšky stroje - pro hladký závodní povrch. Pomohly tomu i nové horní brýle, které nyní hostí i nastavitelné clip-on řídítka. Motocyklu samozřejmě chybí stupačky spolujezdce a stupačky pilota jsou ergonomicky nastavitelné. Přední tlumiče dostaly nové vnitřní kartidže "Misano by Andreani", které jsou plně nastavitelné. Zadní tlumič Öhlins AP948 je samozřejmě také plně nastavitelný. Kola jsou z výroby obuta do pneumatik Pirelli Supercorsa V3 SC1.

Motor doznal lehkého updrade, který přines 5 koní navíc z původních 100 koní. Společně se snížením hmotnosti ze 165 kilogramů na 153 to bude velmi znatelný rozdíl. Zrušen byl systém sekundárního vzduchu a také termostat, kteréžto byli pro závodní účely zbytečné. Naopak - byl přidán kryt spojky a zapalování. Za snížením hmotnosti stojí i jiné kapoty, které jsou ze skelného kompozitu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Aprilia RS660 Trofeo se dá objednat na SPECIÁLNÍ STRÁNCE. Její cena je vyznačena na 14700 € bez DPH.