Čas plyne, některé motocyklové značky zanikají, jiné se zase snaží vydobýt si své místečko na slunci. Do té druhé se řadí značka VOGE.

VOGE je prémiová značka čínského konglomerátu Loncin Industries. Ten je obecně známý jako výrobce všeho možného co má spalovací motor. Tedy od elektrických agregátů až po motocykly. Ty prodává pod svou značkou Loncin a značka VOGE má být jeho branou na evropské trhy. Vstup do Evropy není zcela aktuální, protože v západnější Evropě k tomu došlo již na počátku jara loňského roku. Letošní rok dochází k expanzi značky více na východ a tudíž i k nám.

Voge 300R

Značka VOGE sama o sobě byla založena na konci roku 2018, takže se jedná o značku velmi mladou, Ale Loncin funguje již od roku 1993 a motocykly vyrábí již od roku 1999. Tudíž má za sebou již více než dvacetiletou historii výroby jednostopých vozidel. Do České republiky vstupuje hned se čtyřmi modely, které pokrývají entry segment motorkářů s řidičským průkazem kategorie alespoň A2.

Voge 300 AC

V nabídce jsou dva naháči s 300 a 500-kubíkovým motorem, jeden klasický stroj s motorem 300 kubíků a jeden silniční adventure s dvouválcovým půllitrem. Není překvapením, že onen půllitr je stejný motor, jako je použit v motocyklu RVM 500 Jawa a tak v našich končinách se nebude jednat o úplně neznámou technikálii.

Voge 300 AC

Voge 300 R je moderní naháč, který je vybaven jednoválcovým motorem o objemu 292 kubíků, který dává výkon 19 kW (26 koní). Stejného základu využívá i klasický naháč Voge Classic 300 AC. Ten je postaven na stejném rámu, podvozku, motoru a kolech. Zbytek stroje je konstruován jako klasický motocykl. Přední kolo je bržděno dvěma kotouči s dvoupístkovými třmeny. Oba stroje mají provozní hmotnost 170 kilogramů, jsou vybaveny modelním LED osvětlením, USD podvozkem a lehkými litými koly.

Voge 500 R

Zajímavější jsou dvouválce, jejichž motor podává výkon 35 kW (47 koní) a které jsou vybaveny japonským podvozkem Kayaba a japonskými brzdami Nissin. Moderní naháč Voge 500 R má současný design a střídmou výbavu, která svědčí o jednoduchosti celého stroje. Podobně na tom je i crossover Voge 500 DS, který se dodává i ve verzi s Adventure kitem. Voge 500 DS je o kousek pokročilejší, protože vedle LED osvětlení je vybaven také barevným LCD přístrojovým panelem, který umožňuje párovat mobilní telefon a využívat některé z jeho funkcí. Ideální stroj pro jezdce, kteří za ušetřené peníze mohou projet notný kus světa.

Voge 500 DS

Čímž se dostáváme k největší devize značky Voge a tou je cena. Třístovky začínají s cenou 94990,- Kč a nejdražší půllitrový Adventure stojí 152990,- Kč.

Distribuci značky Voge v České republice má na starosti německá společnost MSA GmbH. Společnost, která na českém trhu úspěšně distribuuje skůtry značky Kymco, nebo motocykly F.B. Mondial. Dostatečná prodejní a servisní síť bude zárukou toho, že o stroje Voge bude náležitě postaráno. Více informací můžete najít na https://www.voge-bikes.cz/