Společnost Norton Motorcycles byla koupena indickou společností TVS v červnu 2020 poté, co Norton spadl pod nucenou finanční správu v důsledku rozháraného hospodaření předchozího majitele. TVS Nortona ustabilizovala, vytahala všechny kostlivce ze skříní a nyní oznamuje jeho rozvoj.

Jedním z kroků jak neztratit tvář bylo dodat předplacené motocykly. Za tímto účelem byly stroje technicky trochu poupraveny, aby byla zvýšena jejich spolehlivost. Soustavná poptávka po motocyklech dala TVS podnět pro masivní investici v objemu 100 milionů liber, která má za účel rozšíření výrobních kapacit v britském Solihullu nedaleko Birminghamu.

Tato finanční injekce umožní znatelně rozšířit možnosti výroby, přinese 250-300 nových přímých pracovních míst a vedle toho dalších cca 900 mít v přidružených výrobách dodavatelů. Pro Velkou Británii je to v době brexitu a utahování opasků velmi příznivá zpráva, což se odráží také na osobní účasti britského premiéra Jonsona, který před několika dny stávající prostory anglického Nortonu navštívil, aby se osobně ujistil, že i britská snaha o zachování výroby padne na úrodnou půdu.

TVS předpokládá, že ji tyto investice dají možnost během následujících tří let dotáhnout do konce všechny projekty rozpracované za předchozího vedení společnosti. Čímž by chtěla rozšířit stávající portfolio tří motocyklů na výsledných 9 modelů.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY