USA, Kanada a Mexiko jsou státy, ve kterých bude KTM prodávat motocykly MV Agusta.

KTM za tímto účelem vytvoří dedikovanou společnost se sídlem s USA, která bude skrze vybraná dealerství propagovat a prodávat motocykly této italské značky. MV Agusta samozřejmě má svá severoamerická dealerství. Ty budou prodávat tyto motocykly jako doposud.

Jsem nesmírně rád, že došlo k podepsání dohody mezi těmito dvěma historickými evropskými značkami. Našli jsme mezi námi vzájemné synergie a KTM tímto rozšíří naši prodejní síť, což podpoří naši růstovou strategii na těchto trzích.


Timur Sadarov, CEO MV Agusty

Podobně nadšený byl i Hubert Trunkenpolz, člen užšího vedení KTM. Prohlásil:

Jsme extrémně potěšeni startem nového partnerství s takto starou motocyklovou značkou. Síla našich obou značek roste po celém světě, zejména v Severní Americe, kde počítáme, že za rok 2022 pod logy KTM, Gusqvarna a GASGAS více než 100 tisíc motocyklů. Distribuce značky MV Agusta nám obohatí rozsah nabízených prémiových motocyklů. Tato luxusní italská značka uspokojí náročné severoamerické klienty a taktéž dá našim dealerům nové přiležitosti růstu.


Je jasné, že KTM a MV Agusta jsou přímí konkurenti. Tím spíše, že MV Agusta začne brzy prodávat cestovní endura Lucky Explorer 5.5 a 9.5, které budou přímými konkurenty některým modelům KTM. Podobně tomu může být u motocyklů řady Seiemmezzo. Je zřejmé, že toto partnerství bude za peníze a MV Agusta bude se svou velikostí tahat za ten kratší konec provazu. Nakonec je také možné, že se v dealerstvích KTM objeví jen ty modely, které nemají přímého konkurenta v oranžové stáji.