Ať se jedná o malý Vitpilen 401 či o větší 701, vždy to byly stroje  vynikající designovým pojetím a dá se říci, že doslova majstrštych. Nadcházející Vitpilen 901 se bude držet spíše usedlejších tvarů, či jsme si za dobu jejich prodeje na ně natolik zvykli, že nám design budoucí novinky nepřijde až tak fantastický.

Příchod největšího naháče od Husqvarny byl avizován již na podzim loňského roku a tak nějak jsme se na něj těšili na veletrhu EICMA 2024. Marně. Stroj má téměř půlroční zpoždění... naštěstí by měl přijít ještě před startem motorkářské sezóny.

 

Husqvarna na svém instagramovém účtu uveřejnila akční video nadcházejícího Vitpilena, kterak se s hřebíkovými pneumatikami prohání na zamrzlém jezeře.

hvit91

Video je samozřejmě natočeno tak, aby ukázalo co nejméně, přitom co nejakčněji. My nicméně již dle úvodní fotografie víme, jak bude nový Vitpilen vypadat. Technicky bude vycházet z motocyklu KTM Duke 890. Bude tedy vybaven dvouválcovým motorem LC8c o objemu 889 kubíků, který poskytuje maximální výkon 115 koní.

hvit902

Stroj bude stát na podvozku WP APEX a na 17-palcových litých kolech. Ta budou bržděná továrně brandovanými brzdami, které zřejmě budou pocházet z dílen J.Juan.

hvit91

Ve videu má motocykl mřížku před předním světlem, která je podobná mřížce z již nevyráběného modelu Svartpilen. Jestli bude u sériového modelu se necháme překvapit.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY