BSA Motorcycles, slovy svého majitele Mahindra oznámil, že se v prosinci vrátí na trh. Jeho první počin bude ukázán na prosincové výstavě Motorcycle Live v britském Birminghamu, který se bude konat 4-12. prosince 2021.

Minulý týden byl přitižen při jízdních testech maskovaný model velikého motocyklu, o kterém se novináři domnívají, že by se mělo jednat o novou BSA s objemem motoru 650 kubíků.Motor by měl být vodou a vzduchem chlazený a ještě není jasné, zda-li to bude jednoválec, či dvouválec. Hlasy z Mahindry hovoří, že by BSA chtěla konkurovat Triumphu Bonneville a Royal Enfieldu 650, tedy dvouválcovým motocyklům. A tak by to mohl být právě dvouválec. Na přiložených fotografiích toho není moc k rozpoznání. Snad jen jeden výfuk na pravé straně motocyklu by mohl napovědět, že jed jedná o jednoválcový motor.


Můžeme zaspekulovat... soudě podle old-school motoru, který se podobá starým koncepcím a místu pořízení fotografie - indická Pune. Stroj by totiž mohl být nakrásně připravovaný malý Bonneville 400, který Triumph vyvíjí společně s Bajaj, pro indický trh. BSA by se měla vyrábět ve Velké Británii. Necháme se překvapit do Birminghamu.

BSA si již na veletrhu zakoupila stánek a najdete ji v hale 4, číslo stánku 4D10.