Nová Africa Twin pro rok 2020 by měla mít výkon přesahující 100 koní a větší objem motoru. Jak již v únoru uvedl japonský časopis Young Machine, tak to v dnešních dnech potvrzuje kolekcí doplňujících informací.

Zvýšený objem motoru o 86 ccm se odrazí na celkovém objemu 1084 ccm. Kubíky navíc mají přinést 7 koní navíc při 7500 otáčkách, což je o 7% vyšší výkon. O podobné procento by měl jít nahoru i kroutící moment, ze současných 99 Nm na 107,1 Nm.

Nová Africa Twin bude nově splňovat emisní normu Euro 5, která má přijít v platnost v roce 2021. Předkládané fotografie jsou jen digitální rendery, z rukou člověka, kterému se dostalo určitých informací, jak by nový model oblíbeného stroje mohl vypadat. Současný univerzálně líbivý italský design dostane přes uši  japonskou katanou a získá tím agresivnější vzhled. Měl by také adoptovat některé prvky z Adventure Sports, jako třeba větší nádrž. Ta by měla mít objem 24,2 litrů, oproti současné 18,8-litrové. Něco přes 5 litrů paliva navíc by se mohlo promítnout do většího dojezdu až o 100 kilometrů.

Nová Africa se odchýlí od svého italského designu, který navrhl Maurizio Carbonara a dostane do vínku více japonských šikmých tvarů. Ty částečně vycházejí z nové firemní designové myšlenky a třeba přední světla budou podobné, jako bude mít nadcházející Fireblade. Zásadní změnou bude také výškově polohovatelné plexi. Změny budou i v místě řidiče.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Namísto monochromatického LCD by se měl dostavit barevný TFT displej s bluetooth konektivitou, který by měl v sobě integrovat GPS navigační systém.