Sice úplně nevíme, jestli by se tento rychlostní rekord dal zapsat do knih rekordů, ale došlo k němu. Skůtry vlastně nejsou schopné dosahovat takovýchto rychlostí. Tím méně ochotně jich dosahují, čím více se jedná o prťatá městská přibližovadla.

Z letadla bylo už vyhozeno leccos. Poměrně běžně jsou to tanky, jeepy a nedávno jsme se pobavili vyhozením pickupu, který měl v zadní části bazének, ve kterém se koupali čtyři skokani. Skůtry ale nejsou úplně nejoblíbenějším předmětem protože to není prostě cool.

Výrobce elektroskůtrů Niu ale vyslal parašutistu na obhlídku zeměkoule z výšky tří kilometrů. Skůtr Niu GT dosáhl neoficiálního rychlostního rekordu mezi elektroskůtry v hodnotě 200 km za hodinu.

Nakonec ale neoficiální změřený rychlostní rekord překonán nebyl, protože již v roce 2018 si vyrazil do otevřeného prostoru Gunter Schachermayr, který se svou Vespou z výšky téměř 4200 metrů překonal rychlost 300 km/h.

Na rozdíl od výše uvedeného elektroskůtru je zřejmé, že Vespa pád přežila. Dokládá to nejen padák na její zádi, ale také pořízené video. V případě elektroskůtru tak optimističtí nejsme. A máme podezření, že titul byl skůtru předán in memoriam a na konci videa za umrlce zaskakuje dvojník.

Vespa 4000: