Loňské hlukové limity v Rakouském Tyrolsku a v části italských Alp a Dolomit zdvihly vlnu nevole mezi motorkářskou veřejností. Přesto že si místní turistický ruch stěžuje na pokles návštěvnosti motorkářů o 36%, úřady trvají na udržení stejných restrikcí i pro rok 2021.

Úřady potvrdily, že zákaz vjezdu motocyklům překračujícím hluk 95 dB (A) bude v oblasti Reute pokračovat i v roce 2021. Od 15. dubna do 31. října budou od roku 2021 už nastálo. Rakouské úřady přistoupily na toto trvalé opatření poté, co si udělaly průzkum mezi místními obyvateli. Ti potvrdili, že v roce 2020 zaznamenali pokles množství motocyklů o průměrných 36%. To sice nelibě nesou majitelé hotelů a penzionů, ve kterých byli motorkáři velmi častými hosty, ale klid místních sedláků je zřejmě pro místní úředníky silnějším argumentem.

Protesty hoteliérů úřady neřeší, přestože 46% dotázaných se vyslovilo, že cítí pokles turismu. K rozhodnutí se velmi nelibě ohradila Karin Munk, předsedkyně organizace ANCMA:

Výsledek tohoto průzkumu se dal předpovídat a nepřekvapuje mě. V Tyrolsku tvoří 70% návštěvníků Němci. Ti hromadně rušili své akce kvůli koronaviru. Nižší množství hluku tedy je díky přirozeně nižšímu množství motocyklů, nikoliv jen restriktivním omezením. Proto mě udivuje že i přesto úřady prodloužily platnost zákazu v podstatě na neurčito.

V oblasti Reute se jedná o tyto cesty:

- B 198 Lechtalstraßeod Steeg do Weißenbach am Lech
- B 199 Tannheimerstraße od Weißenbach am Lech do Schattwald (hranice s Německem)
- L 21 Berwang-Namloser Straße z Bichlbachu do Stanzachu
- L 72 Hahntennjochstraße nahoru k Pfaff Imst (až na vrchol průsmyku)
- L 246 Hahntennjochstraße z Imstu (vrchol průsmyku) k Vogelhandelwegské křižovatce do Imstu
- L 266 Bschlaber Straße z Elmen do Pfafflar

Podobně nepříjemná situace je i na italské straně hranice. Tam italská policie potvrdila, že již vloni využívali mobilní měřiče hluku v oblasti Trentino. Trentská policie měla rozdat několik vysokých pokut za překročení hlukových limitů.