Japonským Tweetrovým motocyklovým světem otřásá takový malý úsměvný skandál. Influencerka vystupující pod jménem @azusagakuyuki má na Tweeteru 22 tisíc sledujících. Nyní se propírá, že to není mladá krásná žena, ale postarší nepříliš krásný chlap😂

Trochu mě mrzí že náš redakční systém nemá v repertoáru lepší smajlíky. Na konci předchozí věty by totiž nebyl takový obyčejný smajlík, ale něco, co by vám pořádně vyzdobilo sklo. Při pohledu na mladou, krásnou, žádoucí a ňadradmoucí ženu zaplesá nejedno srdce motorkářovo. Při odhalení skutečnosti, že k tomu všemu dopomohl Photoshop a Face-App aplikace, zůstane na tváři jen zamrzlý úsměv.

Vlna pochybností byla spuštěna při uveřejnění několika fotografií motocyklu, v jehož zrcátkách se objevila tvář postaršího muže. Po smršti dotazů kontrovala @azusagakuyuki že se jednalo o jejího strýčka. Což ale nezabránilo sledujícím aby nezačali rozebírat její fotogalerie.

A objevila se celá řada dalších nesrovnalostí, kdy třeba dívka s krásným hladkým obličejíčkem opravuje motor a má svraštělé chlupaté ruce. Celé to skončilo pátráním tamní televizní stanice Nippon Television, jejíž redaktoři "infuencerku" našli a nakonec ji pro pobavení širokého publika vyzpovídali o tom, co je potřeba všechno ke slávě. Stačilo zkombinovat svůj obličej s obličejem dívky a dalšího muže a vytvořit tak zcela unikátní kombinaci vlastní identity. Více v přiloženém videu:

Nezbude nic jiného než si uvědomit, že dnes více než kdykoliv předtím je snadné ošálit důvěřivce. A nejen jednotlivce, ale rovnou desítky tisíc. Sám protagonista tohoto deep-fake profilu se nad situací celkem dobře pobavil 😂