Jedna z verzí Trofeo 300 AC je právě scrambler Voge 300 ACX. Motocykl byl lehce upraven, díky čemuž vypadá dobrodružněji.

Motocykl ještě není na trhu v celé Evropě, avšak už se dá sehnat ve Španělsku. A dá se očekávat že co nevidět se objeví i v České republice.

Základ zůstává stejný jako u jeho předchůdce. Změny nastaly například ve výměně litých kol za kola vyplétaná a místo hladkých pneumatik je scrambler vybaven pneumatikami s hrubším vzorkem. A to ve velikostech 110/70-17 a 150/60-17.

Změna nastala i v zadním blatníku. Blatník je u tohoto modelu větší a je na něj připevněna skupina světel a poznávací značka, která je u čistě silniční verze znatelně níž.

 Více o Voge zde: Voge - nová značka motocyklů na našem trhu

Nad předním LED světlem je umístěné nízké průhledné plexisklo kvůli aerodynamice motorky. Boční blinkry jsou také vybavené LED žárovkami.

Nové je také sedlo, které je prošívané nití a jeho středová část je formována do vzorů kosodélníků.

Co se motoru týče, tak se jeho specifikace nemění. Scrambler si ponechává vodou chlazený jednoválec o objemu 292 ccm. Je čtyřventilový s šestistupňovou převodovkou, dvouvačkovým rozvodem a vstřikováním paliva značky Bosch.

Nezměnil se ani rám motocyklu. Zůstává asymetrická kyvná vidlice a tlumič ve střední poloze. Přední kolo je odpruženo obrácenými vidlemi o průměru 35 mm, které jsou namísto v černé barvě v barvě zlaté.

Co se týče brzd, tak přední kolo je vybaveno dvěma kotouči o průměru 300 mm a dvěma dvoupístkovými třmeny. Zadní je vybaveno jedním kotoučem o průměru 220 mm a jednopístkovým třmenem. Motocykl je vybaven brzdovým systémem ABS ve standartu.

Cena ve Španělsku za Voge 300 ACX činí 3995 až 4195 euro.