Brixton už pracuje několik let na novém classic modelu. Jde o 1200 ccm dvouválec, který má představovat přímého konkurenta modelu Triumph Bonnevile. Jeho prodejní verzi právě předvádí na jednom z čínských veletrhů. Šušká se, že se nový motocykl ukáže ve finální formě i na veletrhu EICMA.

Model pohání vodou chlazený dvouválcový motor o objemu 1200 kubíků se čtyřmi ventily na válec. Z Číny se nám od společnosti Gaokin doneslo, že motor dosahuje výkonu mezi 59 a 63 kW (80 a 85 koňmi) při 6500 otáčkách za minutu. Zhruba okolo 3000 otáčkách za minutu dosahuje motor točivého momentu 110 Nm.

Při prvním pohledu na motorku si všimneme velikého předního kulatého světla, kterým jsou často vybaveny i ostatní klasické modely. Dále je vybavena plochým sedlem hnědé nebo černé barvy. Obě kola jsou drátová s dráty do stran, takže budou bezdušová. Obuta jsou do hladkých pneumatik pro jízdu na asfaltu. Výfukový systém je na obou stranách zakončený chromovanou vodorovnou koncovkou.

Ke standardní výbavě patří odpružení značky KYB, brzdový systém Nissin či elektronický systém Bosch. Motorka je také vybavena brzdovým kontrolním systémem ABS a kontrolou trakce. K tomu má motorka několik jízdních režimů, které jsou volitelné. Světla jsou full LED a budíky tvoří zakulacený TFT displej.

Více si můžete přečíst zde: Brixton finišuje vývoj svého dvanáctistovkového naháče nebo zde: Koncept Brixton 1200 jde do sériové výroby

Zatím není známo, jestli se GK1200 dostane do Evropy, ale je zde pravděpodobnost, že se ukáže na veletrhu EICMA 2021. Pokud bude na veletrhu vystavena, tak by její prodej v Evropě mohl začít na jaře roku 2022.