Harley Davidson oznamuje svou produktovou řadu pro rok 2022. Můžeme v ní najít některé nové modely, s několika dalšími s budeme muset rozloučit. Velké množství modelů je nezměněno - najdeme u nich jen odlišné barevné kombinace, nebo třeba pozměněný design kol.

Představení zásadních novinek Harley Davidson pro rok 2022 si nechává americký výrobce na 26. ledna. V tento den by měl na akci "Further, Faster" ukázat novinky s motorem Revolution Max a možná i další jiné. Jestli to bude levnější Sportster (Levnější Sportster v lednu? ) nebo nový Low Rider S, jak by napovídalo logo na nádrži se dozvíme až za 20 dnů. Nyní víme jaké modely a inovované modely budou dostupné ze současné produkce.

S některými modely se zase budeme muset rozloučit. Zrušení postihne Iron 883, Forty-Eight, Softail Slim, Sport Glide, nebo také Electra Glide Revival. U Electra Glide Revival to není překvapení, protože již dříve bylo ohlášeno že se jedná o časově omezenou nabídku.

Pan America a Sportster S nejsou překvapením. Ty přišly s novým motorem Revolution Max a Pan America přijde s novou modro-bílou barevnou kombinací Fastback Blue/White Sand. Pan America je pro HD vítanou vzpruhou. V severní Americe láme prodejní rekordy v segmentu cestovních endur, kde se jedná o nejprodávanější stroj.

Sportster S přijde také ve dvou nových barvách a jak jsme dříve psali, je možné že na konci ledna dostane bratříčka s motorem 950 ccm, který by mohl mířit na nižší cenový segment. Aktuální Sportster S přijede ve dvou nových barvách White Sand Pearl  a Mineral Green Metallic.

Cruiser Softail Standard dostane nová hliníková kola a Heritage Classic 114 nám ztmavne ve variantě s širší aplikací černé barvy. Ta bude na motoru, kolech i na výfucích. Podobně na tom bude i Street Bob 114, který se také dočká tmavší varianty. Podobně na tom budou stroje z této kategorie. Fat Boy, Fat Bob, které mají také nové tmavší varianty, případně pozměněnou grafiku na nádrži.

V Touring kategorii motocyklů je Harley Davidson typicky hodně silný. Dokládá to také široká nabídka modelů a zejména barevných variant, aby si každý vybral. Všechny modely jsou stále poháněny motorem Milwaukee-Eight, s nastavitelným zadním odpružením a s brzdami Brembo. Jako volitelnou nabídku nabízí HD bezpečnostní balíček Cornering Rider Safety Enhancement, který zahrnuje náklonové ABS, náklonovou kontrolu trakce s dvěma režimy, elektronicky řízené duální brzdy, rozjezdový hillholder, asistent pálení a likvidace zadní pneumatiky při rozjezdu na semaforu a kontrolu tlaku v pneumatikách.

Tento balíček bude možné objednat v modelelch Electra Glide Standard, Road King, Street Glide, Road Glide, Road King Special, Street Glide Special, Road Glide Special, Ultra Limited a Road Glide Limited.

Překvapivě, náklonové ABS bude možné objednat i u tříkolek. Freewheeler přijde i s novou barevnou kombinací Chrome and Gloss Black ve schématu Midnight Crimson/Vivid Black. Podobnou kombinaci nabídne i model Tri Glide Ultra, který přinese i kombinaci Midnight Crimson/Vivid Black or Gauntlet Gray Metallic/Vivid Black.

Jak je vidno, zásadní inovace stávající řady se nacházejí na straně nabídky nových barevných kombinací. Až na detaily se nejedná o žádné zásadní novinky a tak ještě jednou připomínáme, že HD své zásadní novinky pro letošní rok uveřejní 26. ledna na online akci "Further, Faster"