Na konci měsíce dubna si Yamaha v EU zaregistrovala nové iniciály, pod kterým zřejmě vydá nové, inovované, speciální, či limitované modely svých heritage motocyklů XSR.

Prozatím to není nic oficiálního, ale nějaký důvod tato registrace mít bude. Heritage řada Yamaha XSR zahrnuje moderní motocykly v klasičtějším kabátku. XSR lze těžko zařadit do konkrétní kategorie, ale můžeme je postavit na pomezí kategorií classic, café-racer, s drobnými nádechy scramblerů. GP, jakožto akronym Grand Prix napovídá, že by nové XSR GP mohly nést o něco závodnější geny, něž standardní produkce.

A to buď technicky, nebo dobovým zbarvením, evokujíc historické závodní speciály Yamaha z dob minulých. Nejpravděpodobněji to bude od každého něco - GP budou modely se specifickým zbarvením se sadou doplňků, které mají stroj více připodobnit závodním speciálům. Kdy konkrétně nevíme. Již minulý rok začala Yamaha vydávat některé speciální modely, jako oslavu 60 výročí Yamahy na závodní scéně. A je možné že nové XSR GP budou na tyto motocykly navazovat.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Je možné, že tyto stroje se objeví ještě v průběhu léta. Spíše ale až na podzim, s reálnými dodacími termíny poněkud v nedohlednu. Takže jaro 2023?