Inspirován flat-trackovými motocykly přiveze Livewire na trh svůj  druhý model elektrického motocyklu. Postaven na platformě Arrow přijde nejdříve v limitované číslované edici Del Mar.

Harley Davidson separoval divizi Live-wire do separátní značky Livewire, protože mu skalní příznivci nemohli odpustit, že na své elektrické motorky lepí logo HD. A Livewire nechce zůstat stát a tak vedle již prodávaného Livewire, který se nyní označuje přídomkem ONE.

Del Mar bude vydán v pouhé stokusové edici za sebevědomou cenu 17699 dolarů. Sebevědomou proto, že standardní S2 má stát kolem 15000, takže příplatek je nemalý. Přesto je již Del Mar vyprodán. Těsně po prezentaci bylo 100 kusů vyprodáno během 18 minut.

Platforma S2 je osazena motorem o výkonu 60 kW, což je mnohem méně, než o čem hovořil Livewire při představení platformy. Tehdy se mluvilo o výkonu až 115 kW. Je ale možné, že platforma bude nakonec poskytovat výkon až 115 kW, jen tento výkon prostě nebude pro model S2. Nové S2 je osazen baterií, která by měla v městském provozu poskytnout dojezd 180 kilometrů. Baterii bude možné dobít doma z běžné zásuvky, ale také pomocí veřejné rychlonabíjecí stanice.

Design modelu S2 byl navrhnut Ericem Staffordem, který prohlašuje, že se inspiroval flat-trackovým závodním Harley Davidsonem XR750. S2 je přesto civilním městským motocyklem a nejlépe mu bude při popojíždění v zelených městských centrech.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY