Ducati otevírá svou třetí továrnu, tentokrát v jihoamerické Argentině. Ve spolupráci s mateřským koncernem Volkswagen získala do užívání nové výrobní prostory, kde bude montovat motocykly pod svou značkou.

Jižní Amerika je kontinent s velikým potenciálem. Zhusta zaplaven levnými motocykly a po mnoha letech se majitelé poohlížejí po silnějších strojích, než jsou skůtry. Toho si je vědoma i Ducati, která po dohodě s Volkswagenem získala do užívání továrnu, kterou Volkswagen již nepotřeboval. V té začne koncem loňského roku montáž prvních motocyklů.

Slovo "montáž" je důležité, protože se počítá s tím, že motorky budou montovány z dílů vyrobených v Itálii (a případně jinde) a importovaných do Argentiny. První by se na lince měla objevit Ducati Scrambler Icon, přičemž se dá předpokládat, že se časem bude výrobní portfolium rozrůstat.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Podobným stylem probíhá výroba i v Thajsku, kde se v okrese Kingdoms Rayong taktéž montují Ducati, tentokrát ovšem pro asijské trhy. Ducati počítá s tím, že "domácí" jihoamerické motocykly se mezi veřejností najdou snadněji cestu, než čistě importované. Jakkoliv již nyní má Ducati v Argentině velmi dobrou prodejní pozici. Současně tak částečně vyřeší nedostatek zaměstnanců v Itálii, jejichž nedostatek brzdí expanzi značky.