Již zhruba od února letošního roku se svět točí obráceně, v očekávání omlazené Africy Twin. Nakolik facelift došel avizovanému výsledku se můžeme podívat právě dnes.

První a jediný nástřel designu právě z února připisoval novému modelu agresivní tvary. Zejména přední LED světla vytažené vysoko do kapotáže dávaly Africe víc japonský, než italský styl, který pochází u předchozího modelu z ruky designéra Maurizia Carbonary. Do inovovaného modelu zasáhl tužkou japonský designér Kenji Morita, který přepracoval zejména umístění a vzhled předních světel.

Fotografie, které se podařilo vyzískat magazínu Motorcycle jsou nevalné kvality. Pocházejí z certifikačního úřadu a zobrazují hrubé rysy modelu 2020 s motorem 1084 ccm. Přiložené dokumenty říkají, že výkon motoru stoupl o 7 koní na výsledných 101 při 7500 otáčkách. Podle hrubého pohledu, lze vidět inovovanou zadní část stroje, objemnější výfuk a předně světla více zapuštěná do kapotáže. Podsedlový rám se zdá být šroubovaný, oproti navařenému u stávajícího modelu. Což přináší výhodu, že ho lze v případě poničení snadno vyměnit.

Vedle modelu s nízkým plexi se ukázaly i fotografie modelu Adventure, který má plexi zvýšené a disponuje také rozměrnějším podmotorovým plechem a objemější nádrží . Zdá se také, že model Adventure má pod hlavními světly i přídavná LED světla. Model Adventure, zdá se, má i jiné přední tlumiče, s nižším průměrem. je tedy možné, že offroadověji pojatý model s nízkým plexi má jinou podvozkovou specifikaci.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Tyto malé fotografie jsou jen nástřelem. Lze očekávat, že barevné fotografie ve vysokém rozlišení se ukážou na světě během několika málo dní. Oficiálně bude nová Africa odhalena na Tokio motor show, v druhé půlce října.