Je tomu již 10 let, co jsem začal tvořit mapu alpských průsmyků - míst která jsem navštívil a která bych vám doporučil. Nechte se inspirovat.

 

Mapa těch nejlepších průsmyků vznikla již v březnu 2011. Na začátku jsem do ní dal asi 60 průsmyků, které jsem do té doby projel. A postupně přidávám další. Jen těch silničních je aktuálně 140 a to tam nejsou zahrnuty francouzské průsmyky, které jsou z části zahrnuty do RDGA - Route des Grandes Alpes, Napoleonovy cesty a okružní cestě kolem kaňonu Verdon.

Postupně přibývaly i šotolinové průsmyky, které si užijí majitelé cestovních endur a také nějaké balkónové cesty, pro milovníky mírného nebezpečí. Pokud plánujete dovolenou, v mapě najdete souhrn některých nejlepších cest v Rakousku, jižním Německu, Itálii, Švýcarsku a v jihovýchodní části Francie, Aktuálně se jedná celkem o 180 cest a dalších cca 700 kilometrů výše popsaných dlouhých cest.

Trasy jsou plánovány především v Google maps. Každý průsmyk nebo cesta má svůj vlastní popis a často i fotogalerii. Použijte odkaz:

Motosvět.cz - Alpy-Moto-Seikos - Google Maps

Pokud jste příznivec systému Mapy.cz, potom použijte odkaz:

Motosvět.cz-Seikos-Alpy-Dolomity - Mapy.cz

Systém Mapy.cz sice nenabídne tolik komfortu, ale zase nabídne určitou formu navigace přímo v mobilním telefonu.  

A jak se říká - nejlepší je to co je zadarmo a tak si to užijte do sytosti 😛