Vyvinuto společně s Valentinem Rosim a s odborníky zvučných jmen, jako je například Giacomo Agostini, Jack Miller, nebo Franco Morbidelli. AGV nabídla helmu MotoGP kvality pro každého, kdo koketuje s okruhovým ježděním.

Nová AGV Pista GP RR Special Edition Futuro je následovníkem úspěšné AGV Pista GP RR. Ve své nové specifikaci je to helma, která se nejvíce blíží speciálním helmám, které používají závodníci seriálu silničních motocyklů MotoGP. Je vyrobena z lisovaného tkaného karbonu, který na povrchu helmy přiznává výraznou materiálovou strukturu. Italové ji nazývají "carbonio forgiato", což doslova znamená kovaný karbon.

Vrstvená struktura tohoto materiálu přináší nebývale vysokou ochranu hlavy, díky vysoké úrovni pohlcení energie při nárazu. Díky ní získala helma i závodní homologaci FIM. Zásluhu má na tom i patentovaný systém bezpečnostního vyndávání lícnic, což nikomu nepřejeme, ale hodí se, pokud je potřeba bezpečně sundat helmu z hlavy. Zároveň nabízí vyjímečně nízkou hmotnost.

AGV zároveň přineslo i další vylepšení. Je to zejména inovovaný IVS (Integrated Ventilation System), který obsahuje celkem pět větracích s kovovou hranou a dva výdechové otvory, které jsou z designových důvodů vyvedeny v tyrkysové barvě. A také nový spoiler na zadní části helmy, který výrazně zlepšuje aerodynamiku helmy.

Důležité pro každého pilota je, aby helma seděla přesně na jeho hlavu. Zde AGV boduje svým systémem 360° Adaptive Fit, který byl již v předchozím modelovém ročníku. Tento systém možňuje díly posuvným segmentům ve vnitřní čepičce nastavit do několika poloh a tak si interiér helmy přizpůsobit pro svůj konkrétní tvar hlavy. A nebo přizpůsobit zvažovanému nasazení, protože je možné helmě nastavit vhodné úhly jak pro supersportovní motorku, tak pro stroj s výrazně vzpřímenějším posazem.

Podobným způsobem je možné si nastavit i vyjímatelné lícnice, které můžete dovybavit ze setu dodávaných nalepovacích výstelek. S jejichž pomocí můžete regulovat tloušťku lícnic, případně lícnice dodatečně zvětšit, až se vám po několika sezónách používání trochu vymačkají. Tyto dodatečné výstélky je možné nalepit i na výše zmíněné segmenty na vnitřní čepičce.

Nová Pista je vybavena speciálním plexisklem, které je z důvodu zajištění bezpečnosti celých 5 milimetrů tlusté a splňuje normativ Race 3. Plexisklo nabízí 190° horizonnální výhled a ve vertikálním směru 85°. Hledí je připraveno pro fólii Pinlock a tato fólie je součástí balení. Zapínání je realizováno přes dvojité titanové DD kroužky. Přes vyjímečně vysokou bezpečnost a přes to že je vybavena picím systémem pro připojení na systém Camelbag, váží helma pouhých 1450 gramů, což je dokonce o celých 80 gramů méně, než měla Pista minulého modelového ročníku.

Helma je vyráběna v limitované edici a mezi "lid" se dostane pouhých 1500 kusů. Cena helmy je 41990,- Kč a můžete ji koupit třeba www.yshop.cz