Birkenstock jsou prý nejznámější a nejpohodlnější pantofle světa navíc s visačkou Made in Germany. Značka se prý tak nějakou náhodou stala v posledních letech navíc módní záležitostí. Nyní ve spolupráci s mladými začínajícími návrháři vypustili ven něco, co právě otřásá světem funkčního vybavení pro jízdu na jednostopých vozidlech.

Titulek našeho článku jsem zvolila stejně kontroverzní jako je sám produkt. Dívám se na ty sandále ze všech úhlů. V první chvíli jsem otřesená a pod nohama ztrácím pevnou půdu, nicméně ortopedická korková vložka mi stabilitu vrací. Pak přivírám oči, když si představím jak letím po asfaltu a drhnu o něj svými prsty. No, trochu takovej hororovej scénář, ale prostě hledám slabý místo na kterým bych je uvařila. Chci je označit za zhýralost moderní doby, jenž se snaží samolibě schovat za bezpečnost, která navíc může slušet a vypadat cool. Autor se navíc v designu prý inspiroval u motokrosařů a to už je na mě už fakt moc a začínám nad výrobcovou zdravou úvahu dost silně pochybovat.

Ale pojďme se na to podívat i jinak, než despotickou optikou člověka, který vybavení na motorku spíš přeceňuje. Máme tady super cool produkt, inspirovaný super cool motorkářskou MX kulturou, pod super cool značkou ortopedických pantoflí. Je třeba si uvědomit, že cílová skupina produktu je s největší pravděpodobností shodná se skupinou lidí, která dodnes jezdí na svých skůtrech po městě v tílku, šortkách a žabkách. To jsou prostě lidi, kterým je zrovna úplně jedno, že za rohem na ně čeká dost možná událost, která je poznamená na celý život. Těmhle lidem jde právě teď a tady hlavně o to jak vypadají. No a tyhle lidi si teď můžou v obchodě se svýma oblíbenýma super cool pantoflema, pořídit i super cool pantofle s protektorama.

Takže když to shrnu a podtrhnu, tak jakkoliv je tahle bizárnost do nebe volající, domnívám se, že to možná není až takový přešlap. V nákupácích se na ně tuplovaně bude stát fronta a tipuju, že brzy k tomu i Vespa vyběhne se svou limitovanou edicí městského mx skůtru.

A Touratech přijde s ponožkama vhodnýma právě do tohoto druhu sandálů. Kdejaký stvoření spadající do některé z těch 71 genderově vyvážených pohlaví se v nich bude vozit po městě a po odepnutí vršku v nich ještě budou honit parádu na pláži ve Žlutých lázních. No a to se vyplatí!