Nový model se velmi podobá prototypu, který byl před pár měsíci ukázán na Shangai Motor Show. Motorka vznikla, jako výsledek spolupráce se společností Norton. Otázkou zůstává, zda-li se bude prodávat i na Evropském trhu.

Po měsících čekání jsme se konečně dočkali modelu Cyclone RX6, který byl před pár dny představen na Shanghai Motor Show.

Model RX6 si ponechal většinu prvků, jako dříve představený prototyp. Motocykl je poháněný paralelním dvouválcem o výkonu až 52 kW (70 koní) při 8500 otáčkách za minutu. Točivý moment činí 62 Nm při 7000 otáčkách za minutu. Motor vychází z licencovaného motoru z motocyklu Norton Atlas o o bjemu 630 kubíků.

Motocykl dle všeho dosahuje nejvyšší rychlosti 180 km/h. Odpružení KYB a radiální brzy Nissin spolu s kontrolním systémem ABS dokonale souzní s podvozkem.

Co se týče doplňků, tak je motocykl vybaven full LED osvětlením a barevným TFT displejem. Offroadová verze je vybavena pletenými koly, zatímco verze silniční je vybavena litými hliníkovými koly. 

Bude se tedy prodávat Cyclone RX6 i v Evropě? Je naplánováno, že se nový model bude prodávat prozatím jen v Číně. Norton distribuuje své produkty i do Evropy, tudíž je zde šance, že se nový model dostane do Evropy pod prémiovou značkou Cyclone, pod kterou chce Zongshen prodávat své motocykly na náročných trzích.