Čínští výrobci stále více expandují a prosazují se na evropském trhu. Výjimkou není ani výrobce Excelle, který na některých trzích působí jako Colove. Ten na Chongqing Motor Expo 2021 představil rally enduro Colove Rally 450. Nyní však představuje jeho sériovou repliku ZF 450LS Rally 2022.

Nový Excelle je tedy produkční verze závodního speciálu Colove Rally 450. To je podobné jako u KTM, nebo Fantic, kde si svou repliku závodního speciálu taktéž můžete v sérii pořídit.

Společnost Colove zatím neoznámila žádné konkrétní datum, kdy bychom se mohli zmíněného stroje dočkat, ovšem údaje o homologaci unikly přes čínské ministerstvo průmyslu a technologie.

Díky tomu můžeme uvést první technické specifikace. V ZFku je použit jednoválcový motor s objemem 449 ccm a výkonem 52 koní s maximální rychlostí 170 km/h. Ten je uložen v ocelovém rámu s hliníkovou kyvkou, USD vidlicí KYB a s centrálním tlumičem s progresivní pružinou stejné značky. Brzdy jsou značky Nissin a v područí je má dvoukanálové (samozřejmě vypínatelné) ABS.

Dále bude stroj vybaven 21" a 18" drátěnými koly obutými do pneumatik s rozměry 90/90 a 140/80 a nízko položenou palivovou nádrží s objemem 32 litrů. Celková hmotnost by měla být 155kg a vypadá to, že sériový kus nebude mít ke svému závodnímu bratru příliš daleko. Cena ani dostupnost ale prozatím není známá.