Rakouské úřady hlásí, že za minulý víkend, přesněji za tři dny včetně pátku, rozdaly několik desetitisícových pokut za stunt triky za provozu.

Jízda po zadním kole se může v Rakousku dost nevyplatit. Jednak můžete vyfasovat až 10 tisíc € pokuty, které se očividně rakouské úřady nebojí udělit a za druhé vám může být zabavena motorka. A není to jen jízda po zadním. Rakušani vyjmenovávají i další akrobatická čísla, která "odměňují" pokutami, jako je například pálení gumy na místě, dragsterské starty na křižovatkách, nebo stoppie na předním kole.

Všechna tato "nezvládnutí jízdy na motocyklu" jsou nově v sazebníku pokut, který je již v platnosti a který vám rakouští policajti mohou předložit. Toto opatření vstupuje v platnost několik týdnů před rakouskou GP silničních motocyklů, která se koná v půlce srpna. Rakouské úřady očekávají, že jejich země bude zaplavena množstvím zahraničních rozjařených návštěvníků, pro které si zavčasu připravily dostatek prostoru pro naplnění rakouského státního rozpočtu.

Pro běžné cestovatele není úplně samozřejmé odjíždět z křižovatky po zádech a tak se dá předpokládat, že drtivé většiny návštěvníků této alpské země se nebudou tyto sankce týkat. Chování motocyklistů bude tím pěčlivěji kontrolováno, čím více se budou nacházet městům, nebo spíše hustě obydleným zónám. V Rakousku je běžné, že jsou města prošpikovány kamerovými systémy a policie je schopna vám doposlat pokutu i dodatečně domů poštou. Takže opatrně, Velký bratr vás vidí.