Bimota pod novým marketingovým vedením chloupek po chloupku poodhaluje svou nadcházející novinku...

...jakkoliv slovo "novinka" je již trochu vousaté, vzhledem k tomu, že se o tomto stroji začalo mluvit již v roce 2021. Až nyní vyplývá na povrch, že by stroj měl zamířit do prodejen již v příštím roce a to doslova s dechberoucím výkonem.

Tesi H2 Tera by bude postavena na zcela novém rámu a podvozkové platformě, která se vyvíjí speciálně pro tento model. Bude to crossover mezi silničním motocyklem a cestovním endurem, který bude podobně kompromisně vybaven dráhami odpružení kolem 170 milimetrů a současně čistě silničními koly o průměru 17 palců. Svou myšlenkou tak bude konkurentem Kawasaki Versys 1000 z vlastní stáje, nebo také třeba BMW S1000XR či Ducati Multistradě. S tím rozdílem, že výkonnostně strčí konkurenci do kapsy, protože bude osazena motorem z Kawasaki H2 SX, který poskytuje 200 koní. Motor ovšem bude poupraven, zejména na straně převodovky, kde budou jinak naskládány převodové stupně.

Tak jako tak, s takovýmto výkonem motoru předběhne Bimota konkurenci o vysoké desítky koní.

Motocykl bude koncipován pro zdolávání velikých vzdáleností, tudíž bude nabízet vzpřímený posez, rozměrné plexisklo, široká řídítka a kryty rukou. Samozřejmě nebude chybět typický podvozek Bimoty - přední kyvné rameno na předním kole. Od Bimoty (kawasaki, jakožto majitele značky) už dál neproudí víc informací. Bimota odhalila siluetu motocyklu, díky které si můžeme udělat vzevrubnou představit o tom, jak by stroj mohl vypadat.