CFMOTu utekly na veřejnost dvě fotografie připravovaného naháče, se kterým by výrobce chtěl přijít až na podzim příštího roku. Na veletrzích značka překvapovala odvážným projektem C22. S NK800 se ovšem vrací nohama na zem.

Honda Hornet 750 a zejména nová Suzuki GSX-8S získají brzy agresivní konkurenci. Připravovaný naháč, jehož řadu označuje CGMOTO písmeny NK by měl disponovat výkonem 94 koní. Což sice nebude více než má nový Hornet, ovšem bude to o celých 11 koní víc než nově příchozí Suzuki.

A co víc, NK800 by měla vážit 185 kilo, což je o 4,5, respektive o 17 kg méně, než mají výše zmínění konkurenti. Na vyobrazených modelech nenajdeme moc rozdílů. Snad jen jiný TFT displej u černého modelu, který se zdá být větší. Technicky by měly oba naháče čerpat ze stávajícího CFMOTO 800MT Sport. tedy stejný podvozek s trochu tvrdšími pružinami, shodné brzdy a shodný základní rám. Jen podsedlový rám je drobnější, protože se u naháče nevyžaduje nést zátěž kufrů, jak je tomu u cestovního endura.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Zbytek technických speficikací je v úrovni spekulací. Hovoří se o kontrole trakce, o řadícím quickshifteru, nebo o implementované navigaci v TFT displeji. Podle našeho názoru v NK800 nenajdeme nic takového a CFMOTO bude bojovat dobrou cenou na úkor několika zbytných funkcí. NK800 by se měla oficiálně představit v druhé půlce roku 2023 a v prodeji by se měla ukázat na počátku roku 2024.