Při slovu interkom si mnoho motorkářů představí zařízení na helmě, které jim umožní komunikovat s přáteli na cestě, s batůžkem na zadní sedačce, poslouchat muziku z telefonu, nebo navigační pokyny. Což jsou víceméně služby pro zábavu. Cardo v novém Packtalk PRO uvádí další rozměr a ten vám vedle již uvedených služeb přinese kus bezpečí.

Samozřejmě, žádný kousek elektroniky na helmě vám nezabrání, abyste sebou plácli v zatáčce. Když už by se to ale mělo stát, hodí se mít u sebe nějaké zařízení, které je spojeno s vaším mobilním telefonem. A to interkom je. A interkom Cardo Packtalk PRO vám dokáže přivolat pomoc.

ppro1

Součástí nového interkomu Cardo Packtalk PRO je digitální akcelerometr, který prostřednictvím uložených schémat dokáže vyhodnotit že došlo k nehodě. V případě že usoudí že jezdec potřebuje zavolat pomoc, udělá to. Majitel interkomu Packtalk PRO si může do interkomu nastavit SOS kontakty. V případě nouze interkom sám na tyto kontakty zavolá, čímž mu zprostředkuje zajištění pomoci.

ppro3

Nový interkom od Carda tak není jen zařízení pro zábavu, ale současně i bezpečnostní prvek, který vám může zachránit život. Zábava a komunikace jsou samozřejmě stále na prvním místě. Pro spolehlivou komunikaci je vybaven systémem MESH druhé generace, který spolehlivě propojí až 15 účastníků navzájem. A pro dokonalý audio zážitek je vybaven sluchátky JBL, které vám v helmě vykouzlí téměř studiovou kvalitu poslechu.

ppro2

Nesmíme zapomenout na obslužnou aplikaci pro mobilní telefon, která dle našeho názoru kvalitou a propracovaností převyšuje veškerou konkurenci. A snadnou možnost připojení i k interkomům konkurenčních výrobců. Aplikace umožňuje snadný upgrade softwaru interkomu, aniž byste ho museli připojovat k počítači. 

ppro5

I přes implementaci GPS přijímače a nových komunikačních funkcí si Cardo Packtalk PRO zachovává vysokou výdrž na baterii, která dosahuje 13 hodin hovoru v systému MESH, nebo poslechu hudby. Tomu napomáhá i onen nový akcelerometr, který registruje pohyb interkomu. Pokud je zařízení delší dobu v klidu, automaticky se vypne, čímž také pomáhá ušetřit nějaká ty procenta baterie. A také se automaticky zapne, když s ním či s helmou začne uživatel manipulovat.

Nový Packtalk PRO má stejný tvar a rozměry jako EDGE. Jejich nespornou výhodou je magnetická základna Air Mount, umožňující snadné nasazení interkomu na helmu. Interkom se sám magneticky připne přesně na kontakty. Packtalk PRO a Packtalk EDGE jsou tedy vzájemně výměnné a využívají stejnou základnu. Což je dobrá zpráva pro ty, kteří by chtěli omladit svou výbavu.

Yshop

Cardo Packtalk PRO bude v prodeji od 7. července 2024 buďto přímo v YSHOP.cz, či v dealerské síti produktů Cardo. Cena by se měla pohybovat reálně někde kolem 11000,- Kč za sadu.