TVS Motor Company je indický konglomerát, který ročně vyrobí více než 4 miliony motorek. Přesto je dosud v Evropě zcela neznámým. To se má letos změnit, protože jeho loď zakotvila u italských břehů.

Právě Itálie se má stát odrazovým můstkem pro evropskou expanzi. Trh, kde se děti rodí s klíčky od motorky v rukou, je pro indického výrobce právě ten nejlepší. Italové totiž nejsou přespříliš konzervativní a snadno akceptují východní výrobce.

tve1

TVS motorky prodává v osmdesáti zemích a Evropě se přitom vyhýbal. Obrat ve výši 4,3 miliardy dolarů znamená, že pro expanzi na evropský kontinent má jistě připraveno nemálo prostředků.

tve2

Klíčové je, s jakými motocykly do Evropy dorazí. Je již jasné, že se bude jednat jak o benzínové, tak o elektrické stroje. Přesto, co se týče těch benzínových, nástup na trh nebude nijak pompézní, protože mimo 125 a 250 ccm bude v prvním roce nejvyšší objem prodávaných motocyklů 310 ccm.

tve3

Mělo by se tedy jednat o stroje z řady Apache, které jsou osazeny stejným motorem, jaké používá BMW u modelu G 310 GS, nebo G 310 R. A budou to samozřejmě skůtry, jak benzínové, ta elektrické z řady Ntorq.

Až teprve v dalších letech jistě nabídne evropským spotřebitelům to, po čem prahnou. Tedy větší, objemnější a jistě i dražší stroje.