Společnost BMW Motorrad uvedla na trh nový model BMW R 1250 RT s řadou různých vylepšení. Vylepšení se týká bezpečnosti, pohodlí a lepšího ovládání motocyklu.

Projektový manažer Harald Spagl sdělil: "U R 1250 RT jsme dosáhli nového vzhledu, komplexního zvýšení standardní výbavy a řadu technických vylepšeních, abychom dosáhli zcela nového požitku z jízdy. Jako dynamický tourer, s nesrovnatelným motorem BMW ShiftCam má také perfektní pohonnou jednotku s působivým výkonem v celém rozsahu otáček."

BMW R 1250 RT má motor boxer-twin o objemu 1254 ccm s technologií BMW ShiftCam, který produkuje výkon 101 kW (136 koní). RT má nyní veškeré požadavky pro dodržení normy Euro 5. Je ideálnější pro jízdu na delší vzdálenost díky menší spotřebě paliva.

Dále je nově vyvinutá přední kapotáž s optimalizovanou aerodynamikou, standartní LED přední světlo, které je volitelně adaptivně natáčecí, nový 26 centimetrový multifunkční panel TFT, nové BMW Motorrad Full ABS Pro jako standart, tři volitelné jízdní režimy, včetně nového režimu Eco, jezdecké režimy Pro spolu s možností seřízení točivého momentu motoru (MSR).

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Jako další má motocykl dynamickou kontroli trakce (DTC) jako standart, dynamické elektronické odpružení ESA "Next Generation" spolu s plně automatickou kompenzací zatížení, která je volitelná, hill Start Control Pro (HSC Pro) s rozšířenou funkcí, volitelně nastavitelnou a nový volitelný audiosystém. A v neposlední řadě standardně nová dvojtónová fanfára volitelná ve třech provedeních a inteligentní nouzové volání.