Po měsících rekonstrukce je ikonická "Moto Guzzi Casa" opět otevřena veřejnosti. Na obdiv je vystaveno 160 motocyklů v originálním původním stavu.

Pokud někdy zavítáte k břehům italského jezera Como a jste fanouškem motocyklů, nesmíte opomenout navštívit muzeum Moto Guzzi. To nedávno prošlo rekonstrukcí a je v něm nově doplněno několik nových motocyklů, které byly vyrobeny od roku 2000 nahoru. Ty mají své vyhrazené místo a jsou v něm zastoupeny Brevy, Grisa, Stelvia, ale také třeba nová Moto Guzzi V85TT.

Celá kolekce tak zastupuje všechny stroje, které značka s orlem ve znaku vyráběla, s rozdělením na sekce civilní, závodní a sekci vojenských motocyklů. Stroje jsou v muzeu srovnány chronologicky podle data výroby, počínaje sekcí civilních strůjů, která je v přízemí muzea. Na prvním podlaží muzea je tématická sekce hostící závodní speciály Moto Guzzi, včetně slavné osmiválcové "Otto Cilindri".

Třetí a závěrečná sekce v druhém patře se týká vojenských motocyklů, jako je třeba slavná Moto Guzzi 3X3 "Mechanická mula - Mulle Mechanico" - tříkolový motocykl s pohonem všech tří kol z roku 1960. A také vojenský "Trialce" z období kolem roku 1940.

Na výstavě můžete nalézt stroje, které silně definují historii značky. Je to například Norge GT z konce dvacátých let ale hlavně motocykl Guzzi-Parodi z roku 1919 - prototyp vzniklý ještě před vznikem značky. Potom Sport 15 ze třicátých let a Guzzino, z let čtyřicátých. Následuje Falcone, Galletto a poté milník značky - řada V7 v dvouválcovým V-twinem, který Moto Guzzi používá dodnes. A také V50, Daytona 1000, přelomové Griso až po futuristickou MGX-21.

Muzeum Moto Guzzi je otevřeno od pondělí do čtvrtka od 14:30 do 16:30 hodin. V pátek a sobotu od 10 do 18 hodin a s průvodcem, který vás slovně provede historií značky a města Mandello del Lario. V obou případech je vhodně si provést rezervaci, kterou lze nalézt na www.motoguzzi.com

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY