Výrobce motocyklových helem Bell Helmets oznamuje, že uzavírá svou centrálu ve Scotts Valley v Kalifornii, za účelem snížení nákladů a snížení provozních ztrát.

Bell je součástí koncernu Vista Outdoor Action, pod kterým jsou dále prodávány značky jako například cyklistické vybavení Giro, lyžařské helmy Bollé, outdoor vybavení Bushnell, pušky Remington, motocyklové oblečení FOX a legendární batohy Camelbak. Bell, který se specializuje na motocyklové helmy se potýká s poklesem zisků a proto se k prvnímu září 2023 uchyluje k uzavření své centrály.

Management koncernu Vista hovoří o tom, že se toto nijak nedotkne zákazníků a prodejních řetězců. Dokážeme si ale z praxe představit pravý opak - takovýto krok má obvykle dopad na vývoj, výzkum i zákaznickou péči. Výrobce helem Bell má být sloučen s výrobcem motocyklového oblečení FOX, současně s dalšími značkami jako jsou Copilot, Giro, Krash, Blackburn, nebo Raskulz. Všechny tyto značky mají být přesunuty do centrály výrobce motocyklové výbavy FOX, což bude mít jistě dopad i na FOX jako takový.

Bell se sice oklepal z nedávných poklesů prodejů, kdy mu meziročně šly prodeje nahoru o 34 procent. Nedokázal se ale oklepat z nárůstů provozních výdajů, které mu narostly, což vyústilo v propad zisků o 39 procent a výnosů na akcii o celých 44 procent. Uzavření centrály, kde probíhaly všechny klíčové operace značek Bell, Giro a Bollé je pro značky obrovskou ránou, protože vyústí v odchod personálu, který se aktuálně stará o vývoj, výzkum, marketing a zákaznický servis. Ten by měla nově zajišťovat centrála FOXu.