Akce Black Movember rezonovala českým éterem v listopadu a v prosinci loňského roku. Motorkáři a čtyřkolkáři se díky ní složili Fakultní Thomayerově nemocnici na podporu jejích aktivit a na zvelebení společných prostor onkologického oddělení.

Akce Black Movember byla vyhlášena českým dovozcem čtyřkolek a motocyklů, firmou Journeyman CZ s.r.o. Ta se rozhodla podpořit Fakultní Thomayerovu nemocnici částkou 500 korun z každého prodaného motocyklu, čtyřkolky, či pracovního užitkového vozidla, kterou má Journeyman a jeho partneři v prodeji. Do akce se zapojilo 15 partnerů Journeymanu a společně se svými zákazníky se zasloužili o dar ve výši 151 tisíc korun, který byl dne 19. dubna 2023 předán ředitelem Journeyman CZ panem Eduardem Šlampou.

Akce Black Movember byla vyhlášena v listopadu 2022 a měla poukázat na možnosti léčby rakoviny prostaty a boj s touto nemocí. Jako každý rok, kdy si muži nechávají v listopadu narůst knír, Journeyman nechtěl zůstat pouze u slov a gest a rozhodl se přijít s něčím konkrétním, co pomůže léčbě této choroby. Pomocí akce Black Movember motivoval zákazníky k podzimnímu nákupu, díky kterému každý zákazník svým dílem přispěl k celkové částce.

Nakonec, aby byla částka ještě vyšší a vzhledem k tomu že přetrvával zájem zákazníků o tento příspěvek, listopadová akce byla protažena do pozdních prosincových dní. Aby i Journeyman CZ přispěl k celé akci, motivoval své zákazníky slevami až 15000 korun na nákup čtyřkolky či motocyklu. Tato motivace byla nakonec natolik úspěšná, že se podařilo vybrat více než 150 tisíc Kč.

Společnost Journeyman CZ s.r.o. je předním dovozcem pracovních a volnočasových čtyřkolek CFMOTO Gladiator a motocyklů CFMOTO a Kayo. Journeyman CZ zastává na českém trhu čtyřkolek a motocyklů významné postavení, díky právě kterému došlo k oslovení tak velikého počtu přispěvatelů. A my všichni muži Journeymanu děkujeme a doufáme, že se na podzim 2023 akce zopakuje.