Oslavy svého stého výročí v Indianu vzali od podlahy a kompletně zmodernizovali řadu ikonického modelu Chief, který je podle výrobce zároveň jeden z nejstarších a nejvýznamnějších motocyklů. 

Základ nových modelů Indian Chief Dark Horse, Indian Chief Bobber Dark Horse a Indian Super Chief Limited tvoří jednoduchý rám z ocelových trubek. Přičemž všechny je pohání motor Indian Motorcycle Thunderstroke 116 s točivým momentem 162 Nm, slovy Evropana dvouválec chlazený vodou s obsahem 1900 ccm, přičemž každý z modelů tak sází svým různorodým pojetím klasického amerického motocyklu na trochu jiného jezdce.

Základní myšlenkou nové řady Chief je připomenout slavné časy robustních amerických V-twinů a obohatit ji nejen o moderní technologii, ale i výbavu. Tyto motocykly bývaly proslulé výkonem, minimalistickým designem a neoddiskutovatelným charismatem, jejichž otisk najdete především u modelu Chief Dark Horse. Chief Bobber Dark Horse s tlustými pneumatikami na vyplétaných ráfcích, mohutnější přední částí a sólo sedlem, pak odkazuje na klasickou poválečnou éru dunivých dvouválců upravovaných válečnými veterány a rebely z továren či farem, kteří se chtěli odlišit. A nakonec Indian Motorcycle Super Chief Limited s postranními brašnami a plexištítem je tu pak pro všechny, kteří se se svým Indianem chtějí vydat na delší cesty. 

Modelová řada je postavena na klasickém ocelovém rámu z trubek a charakteristickými rysy jsou zde palivová nádrž s objemem 15,1 litru, zkrácený zadní blatník, dva zadní tlumiče s nastavitelným předpětím, dva výfuky, LED osvětlení, bezklíčkové zapalování, prémiové lakování a pneumatiky Pirelli Night Dragon. Dále jsou tyto stroje vybaveny třemi jízdními režimy (Sport, Standard, Tour) včetně tempomatu a ABS. Motocykly mají kratší rozvor 1626 mm, sedlo ve výšce 662 mm a pohotovostní hmotnost 304 kg. Vpředu najdeme 46-milimetrovou přední vidlici se zdvihem 132 mm, úhlem náklonu 28,5° a pohodlnou ergonomií, díky čemuž se předpokládá, že se s motocyklem bude lépe manévrovat. 

Kromě toho každý model nabízí výjimečný zážitek díky průlomovému infotainmentu Ride Command s kulatým displejem o průměru 101 mm. Jezdci mohou ovládat systém Ride Command pomocí ovladačů na řídítkách nebo prostřednictvím digitálního dotykového IPS displeje. Mohou si vybrat z několika typů zobrazení včetně dvou různých konfigurací ukazatelů, informací o motocyklu a jízdě, či pokynů navigace. V kombinaci s bezdrátovým interkomem v přilbě lze ovládat přes Ride Command i hudbu a to po spárování telefonu přes Bluetooth nebo USB. Samozřejmostí je zobrazení informací z telefonu včetně výpisu posledních hovorů, kontaktů a historie zpráv. Zobrazují se také příchozí hovory. Ty mohou být přijímány či odmítány.

Nyní se podívejme na rozdíly mezi jednotlivými modely:

Chief Dark Horse
Indian Chief Dark Horse charakterizuje surový minimalistický design, zvýrazněný širokými řídítky, 19" litými ráfky, subtilními stupačkami a nožním ovládáním brzdy i řazení se střední montáží, štíhlým krytem předního světlometu a sólo sedlem ve stylu bobber. Dodává se v barevných provedeních Black Smoke, Alumina Jade Smoke a Stealth Gray.

Chief Bobber Dark Horse
Řídítka Mini-ape hanger spolu s předsunutými stupačkami a nožním ovládáním brzdy i řazení. Motocykl je vybaven 16" (40,6 cm) vyplétanými ráfky, kryty předních vidlic a zadních tlumičů. Dále zde najdeme velký kryt předního světlometu s kapličkou. Dodává se v barevných provedeních Black Smoke, Titanium Smoke, a Sagebrush Smoke.

Super Chief Limited
Model Super Chief Limited se odlišuje rychle demontovatelným plexištítem, černými koženými bočními brašnami, sedlem s opěrkou spolujezdce, plochými stupačkami na nohy a tradičními cruiserovými řídítky. Najdeme zde 16" (40,6 cm) drátová kola, velký kryt předního světlometu s kapličkou, kryty předních vidlic a kompletně chromovaný výfuk s prémiovým zpracováním a povrchem. Dodává se v barevných provedeních Black Metallic, Blue Slate Metallic a Maroon Metallic.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

K modelům Chief je v nabídce více než 70 položek příslušenství, včetně doplňků navržených exkluzivně pro ně, stejně jako několik stávajících produktů, dostupných také pro modely Scout nebo stroje s motory Thunderstroke. Jedná se především o stylové doplňky ve formě nosičů a brašen, nízké a středně vysoké plexištíty. Lze si rovněž vybrat z pěti různých typů řídítek, včetně osmipalcových mini-ape řídítek, 127 mm vysokých středních řídítek, cruiserových, širokých i zúžených řídítek. Dále se můžete dovybavit opěrkou pro spolujezdce, opěrkami nohou, nebo světlomety Pathfinder S LED. Kromě doplňků na motocykly představuje Indian i novou řadu oblečení Chief se třemi jedinečnými kolekcemi. S každým modelem pak koresponduje unikátní kolekce košil a čepic.