Upravený Royal Enfield Himalayan je tady. Indická společnost sídlící ve městě Chennai se rozhodla oficiálně uveřejnit aktualizace svého cestovního endura.

Na první pohled si moc změn nevšimnete, ale když se zakoukáte, tak je určitě najdete.

Jako první si všimneme upraveného čelního plexiskla, které má i jiný design než plexisklo u předešlého modelu. Dále má model vylepšené přední i zadní nosiče kanystrů či kufrů. Sedlo má upravené tak, aby bylo vhodnější do terénu. 

RE Himalayan 2021 s novou barevnou variantou

Vůbec největším vylepšením je přidání sytému navigace Tripper. Himalayan 2021 je teprve druhým modelem od RE, který je vybaven tímto systémem. Jako první byl jím vybaven Meteor 350, který byl představen minulý rok. Tento nový systém umožňuje připojení chytrého telefonu pomocí Bluetooth k zařízení. Aplikace s níž je kompatibilní jsou vybaveny turn-by-turn typem navigace, což znamená, že vám dokáže hlásit, kdy odbočit a umí navrhnout nejkratší a nejméně problematičtější trasu k cíli. S tímto systémem je možno propojit pouze Google Maps a aplikaci Royal Enfield.

Budíky RE Himalayan 2021

Co se týče vzhledu motocyklu, máme nyní více barevných variant. Nové barevné varianty jsou pouze tři. Jsou to Granite Black, Mirage Silver a Pine Green. Spolu s těmito barvami si model ponechává předešlé tři barvy, což jsou Gravel Grey, Lake Blue a Rock Red. Motocykl si tedy můžeme zakoupit dokonce v šesti barevných variantách. 

RE Himalayan 2020

Himalayan si ponechává motor svého předchůdce. Pohání ho tedy vzduchem chlazený SOHC čtyřdobý jednoválec o objemu 411 kubíků s výkonem až 18 kW (24,6 koní) při 6500 otáčkách za minutu s točivým momentem 32 Nm mezi 4000 až 4500 otáčkami za minutu. Motor i výfukový systém zcela vyhovuje emisní normě Euro 5. Je vybaven pouze 5-ti stupňovou převodovkou.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Odpružení, pneumatiky a kola jsou nezměněny. Ponechává si 21" a 17" kola s 200 mm zdvihem odpružení s celkovou hmotností 200 kg.

Barevná varianta Rock Red - RE Himalayan 2020