Svolávací akce jsou pořád nějaké. Většinou řeší problémy s perifériemi stroje. Aby se měnil celý motor není až tak úplně běžné.

Ducati Multistrada V4 je u dealerů již několik měsíců a proto se jich stovky dostaly mezi zákazníky. A ty trápí technické obtíže, které mají příčinu ve vadných vodítkách ventilů. Ty mohou způsobit ztrátu výkonu, případně ještě větší paseku, která může vyústit k destrukci hlavy motoru.

dmss5

Vada při výrobě bude u Ducati řešena výměnou celého motoru. Což není úplně záležitost na deset minut. Takže Ducati nabízí zákazníkům kompenzaci za starosti ve formě voucherů na nákup příslušenství a oblečení Ducati. A samozřejmě časovou a kilometrovou kompenzaci za ztracený čas, kdy bude stroj v servisu.

Aktualizace: podle sdělení Moto Italia s.r.o. - dovozce Ducati v ČR, se nebudou motory měnit u všech strojů, ale u strojů, které ještě nemají svého zákazníka. Motocyklům které již mají zákazníka bude provedena výměna hlav motoru a zbytek motoru zůstane (zůstane stávající číslo motoru).

dmss4

Zákazníka tato oprava stroje samozřejmě nebude nic stát. Kolik jich bude není prozatím známo a bylo oznámeno, že se akce týká stovek kusů. Tedy je možné, že se tato svolávací akce bude týkat ne všech, ale jen některých kusů, které mají vodítka ventilů z nějaké konkrétní vadné šarže.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Pro jistotu je možné navštívit stránky https://www.ducati.com/ww/en/service-maintenance/recall-campaign a po zadání VIN vašeho stroje si ověřit, jestli se akce týká i vašeho kusu.