Nový dvouválec s motorem a podvozkem navrhnutým nejen pro závodní okruh by se mohl stát jednou z nejdostupnějších motorek z hlediska techniky a komponentů.

Kawasaki hledala strůjce nového sportovního 650/700 dvouválce s tím nejhezčím designem a výkonem. O slovo se přihlásil designer Oberdan Bezzi, který navrhl vzhled a design sportovní Kawasaki Ninja ZX 696 RR.

Oberdan Bezzi popisuje dosavadní návrh:

"Tato motorka bude poháněna zcela novým dvouválcovým motorem s excelentní charakteristikou pro úspěch jak na trhu, tak v závodech. Motor nebude navrhnut, tvarově upraven a umístěn tak, aby jsme z něho vymáčkli co nejvíce výkonu. Výhra bude záviset především na ovladatelnosti motocyklu a charakteristice podvozku. Kawasaki vybavíme dvouválcem s nejlepší časovou dostupností z hlediska techniky a komponentů. Neponecháme stranou kvalitu, využití a pohodlí motocyklu, které je nutné pro každodenní jízdu. Nová Ninja bude navrhnuta s typickým závodním podvozkem a bude určená nejen na okruhové jízdy. Motocykl bude také pravidelně homologován."

 

Návrh Kawasaki by měl mít výkon více jak 74 kW (100 koní) a měl by vážit méně jak 170 kg v provozním stavu.

Připomeňme si, že nová Kawasaki Ninja ZX 696 RR ještě není oficiální model na prodej. Jde pouze o návrh či vizi motocyklového návrháře Oberdana Bezziho. Sporná je také ona výbava.

Z pera Bezziho vychází poměrně nekompromisní podvozkové a brzdové komponenty, které v takto citlivé kategorii nemají moc prostoru. Přece jen, na 100 koňovou motorku umístit dva radiální brzdiče Brembo Stylema je zbytečný (a i cenový) overkill. Stejně tak přední podvozek Showa BFF, který by se v této cenově citlivé kategorii obtížně prosazoval. Doufáme však, že se díky tomuto návrhu dočkáme nové závodní motorky typické Kawasaki zelené barvy.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY