V roce 2008 vyjela KTM s velikou cestovní motorkou s V2-kovým motorem, která vycházela z tehdejší řady Adventure. Zdá se, že by se historie mohla opakovat.

Tehdy to byla KTM 990 SM (supermoto) s cestovatelkým paketem Touring. KTM stroj označovala jako SM-T. Časopisu MCN se nyní podařilo zachytit testovací mulu, která by mohla být předzvěstí podobného přístupu.

Na fotografii je KTM 890 Adventure, ovšem s malými, 17-palcovými koly, která by mohla být na rozmezí naháče Duke 890 a univerzálního cesťáku KTM 890 Adventure. Stroj má vedle menších kol a adekvátních blatníků také zjevně nižší dráhy odpružení a také mu samozřejmě absentuje kryt motoru. Tento stroj by mohl být vhodným prostředkem pro uživatele, kteří nemají ambice jízdy na jakémkoliv nezpevněném povrchu. Kola 21 a 18 palců, které disponuje Adventure jsou sice univerzály, ale jejich chování na asfaltu zdaleka nedosahuje vlastností malých 17-palcových kol. Tím spíše, pokud jsou tato kola vyrobena z lehké slitiny.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Dá se předpokládat, že by mohlo nadcházející SM-T být vybaveno vyšším a širším plexi než je na fotografii, aby byla posádka lépe chráněna před náporem větru. Uvidíme, zda-li nám tento stroj nadělí KTM na některém z podzimních veletrhů.