Současné CFMOTO CL-X 700, jak se aktuálně prezentuje v modelu Heritage nezůstane samo. Doplní ho další dva modely.

Ten, kdo se o motocykly trochu více zajímá, tomu jistě neunikla prezentace motocyklu CFMOTO CL-X 700 na veletrhu EICMA 2019. Popravdě, tyto motocykly, jakkoliv byly velmi zajímavé, stály tehdy u veřejnosti naprosto stran jakéhokoliv zájmu. Již tenkrát byl tento model ale prezentován ve třech variantách a je zřejmé, že jako finální modely je chce CFMOTO nyní odprezentovat na EICMA 2021. A vzhledem k tomu, že za ony dva roky se CFMOTO ukazuje v čím dál kvalitnějším světle, již jistě stran zájmu stát nebude.

 

Motocykly CFMOTO CL-X 700 mají za úkol potrápit konkurenční stroje jako je třeba Yamaha MT-07, Honda CB650R, nebo Kawasaki Z650. Další želízko do ohně bude model Sport, který ačkoliv zachová nosnou designovou linii řady CL-X, přinese mnoho změn. Je to jiný podvozek, který bude plně nastavitelný, ale zejména brzdy, kdy se na předním kole objeví namísto současného jednoho kotouče u modelu Heritage kotouče dva. Navíc bržděné dvěma čtyřpístkovými třmeny Brembo Stylema.

Pro čistě silniční účely budou také vhodnější 17-palcová kola, která jsou lehčí a umožní hbitější změnu směru.

A nebyl by to Sport, kdyby neměl sportovnější posaz, Ten zajistí zejména nižší clip-on řídítka zakončené designovými zrcátky. A jiná sedačka jezdce a spolujezdce, jestli se ji tak dá říkat...

Zbytek motocyklu zůstane stejný, tedy rám i motor, který podává maximální výkon 55 kW, ted 75 koní.

Druhým modelem bude odvážněji pojatý Adventure. Ten bude výraznou měrou čerpat z techniky současného modelu Heritage, ovšem bude vybaven vyplétanými koly, cestovním plexištítkem a  možností instalace značkových cestovních tašek. Nabídne širší možnosti cestování do dalekých krajů a nikoliv nutně pouze po asfaltu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY