BMW tak trochu ignoruje sportovněji nadšenou omladinu. Tomu by měl udělat přítrž nástup nového malého supersportu, o kterém se hovoří už asi 5 let. Tentokráte se ale objevilo i datum.

Není tajemstvím, že malé bavoráky třístovkové řady pocházejí z Indie, od partnera BMW, indické společnosti TVS. Ta pod označením Apache 310RR prodává malý supersport, zejména pro asijské trhy. A právě o tomto stroji se hovořilo jako o dárci orgánů pro malé sportovní BMW.

Důvod je ten, že si TVS si na 5 let vymínilo exkluzivitu, která se chýlí ke konci. V jejím rámci prodávala TVS svůj Apache na rozsáhlých asijských trzích. Nově bude tento motocykl pod modrobílou značkou a adekvátně modernizovaným vzhledem prodáván na evropských trzích. Dá se předpokládat, že BMW G310 RR bude nést základní hardwarové komponenty shodné s TVS Apache. Tedy příhradový rám, jednoválcový motor poskytující maximální výkon 34 koní při 9500 otáčkách, přední radiální brzdu a 310-milimetrový kotouč, podvozek KYB a mokrou hmotnost kolem 170 kilogramů. Je možné, že oproti Apache bude BMW integrovat modernější LCD TFT přístrojový panel, ale to se necháme překvapit.

Ten den by měl být 15. červenec 2022, kdy se 33-konový supersport ukáže světu a zřejmě na konci roku 2022 (pětiletá exkluzivita TVS na Apache by měla skončit v prosinci) by se mohly stroje objevit v prodejní síti BMW.