Zásobovací problémy stojí za nutností utlumit výrobu deseti modelů motocyklů pod značkou Honda. Mimo několika menších modelů to postihne třeba i Rebel 1100.

Honda ADV150, MSX125, Monkey 125, Hunter Cub 125, CRF250L, CRF250L Rally, Rebel 250, Rebel 500 a Rebel 1100 budou dočasně nedostupné. Honda oznamuje, že za pozastavením objednávek uvedených motocyklů stojí série zásobovacích problémů. Neustávající lockdowny v mnoha čínských továrnách vyústily k vyprázdnění skladů a Hondě tudíž chybí některé komponenty nezbytné pro montáž.

A není to pouze nedostatek materiálu. Problémy jsou i v dodávce elektroniky a čipů, problémy v námořní dopravě a nemalou mírou do řetězce promluvily i nové emisní regulace, které vstoupily v platnost v Japonsku.

V tento moment ani sama Honda nevidí světlo na konci tunelu a není schopna říci, kdy výrobu obnoví. Prohlašuje nicméně, že ukončení výroby je pouze dočasné a jakmile se vyřeší výše uvedené trable, bude výroba znovu obnovena a budou znovu přijímány objednávky.

To se samozřejmě promítne i do českého trhu. Dá se čekat že s jistou delší odezvou, protože čeští dealeři mají stále dostatek strojů na skladech. Ty ale budou docházet a z Japonska nebudou doplňovány stavy. Takže kdo váhá (a dá se čekat že se to projeví třeba i na oblíbené Hondě CRF 300L), tak váhat přestaňte a šup do nejbližší prodejny.