Anglický malosériový výrobce CCM uvádí do prodeje svou druhou novinku s motorem SWM 650. Po roční odmlce, kdy byl Classic Tracker coby prototyp představen ho nyní uvádí oficiálně do prodeje.

Nový Classic Tracker je nyní členem již rozsáhlé rodiny motocyklů CCM, které mají shodný základ v jednoválcovém motoru SWM o objemu 600 ccm, který původně pochází z agregátu Husqvarna 630. Classic Tracker doplňuje 9 dalších motocyklů stejné rodiny o další iteraci své široké řady platformy Spitfire.

Ručně vyráběný motocykl staví na veliké spoustě shodných dílů, jakkoliv u ně můžeme najít zcela nové prvky. Obě kola jsou o rozměru 19 palců a jsou obuta do flattrackerových pneumatik značky Mitas. Zcela nový je výfuk, který je ve formátu 2-2 s koncovkami, které mají karbonové čepičky. Přitom ostatní motocykly rodiny Spitfire ho mají ve formátu 2-1.

Stroj je postaven na podvozku značky Marzocchi, který je plně nastavitelný a poskytuje zdvih odpružení 120 milimetrů. Brzdí ho brzdy značky J.Juan. Vpředu čtyřpístkový radiální třmen a kotouč o průměru 320 milimetrů, vzadu jednopístek a kotouč o průměru 240 milimetrů.

Motor o objemu 600 ccm poskytuje maximální výkon 55 koní a točivý moment 58 Nm. Což nejsou kdovíjak famózní hodnoty, ovšem připomeňme si, že se jedná o jednoválec a zejména, celý stroj váží pouhých 145 kilogramů, takže s ním motor bude dostatečně svižně cvičit.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motocykl bude prodáván ve dvou variantách výbavy. Modrá verze bude stát 12490 €  a šedá, lépe vybavená verze potom cca 13390 €. Ta bude osazena zlatými koly, víčkem nádrže typu Monza a sedačkou z prémiové kůže.