Právě na výstavu EICMA si nechal Royal Enfiled premiéru nové generace modelu Himalayan.

Nový Himalayan 450 bude mít motor o objemu 451,5 ccm a jeho označení tedy zřejmě bude 452. Stroj postavený od základu nanovo, má v rámu zcela nový, vodou chlazený motor, který bude poskytovat 40 koní.

Vedle nového motoru je zcela nový rám, podvozek, nádrž a také přístrojový panel. Ze starého Himalayana si ten nový bere jen podobný design, podpořený bočními padacími rámy kolem nádrže. Před řidičem bude kulatý LCD přístrojový panel. Všechna světla a blinkry budou LED.

Současný Himalayan 411 disponuje výkonem 24 koní. Ten nový jich má celých 40, při 8000 otáčkách. Maximální točivý moment 40 Nm při 5500 otáčkách. K dispozici budou dva jízdní režimy a systém ABS. Kontrola trakce nebude vůbec.

Přesto by měl vážit o 3 kilogramy méně a s plnou 17-litrovou nádrží vážit 196 kilogramů.

Podle fotografií to vypadá, že budou minimálně dvě verze. Jedna s obyčejnými vyplétanými koly a druhá s koly bezdušovými - s dráty do stran. Některé zdroje hovoří o třech verzích, přičemž jedna z nich má mít 19-palcové přední kolo.

Podvozek bude mít zdvihy odpružení 200 milimetrů a bude poskytovat světlou výšku 240 milimetrů. Výška sedačky bude potom 825 milimetrů.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Himalayan se již vyrábí a 7. listopadu nebude pouze nějaký "paper launch". Stroje by měly být po uvedení ihned k dispozici, i když se dá předpokládat, že do Evropy to ještě nějaký čas potrvá.